Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Бугайла Йожефом


Голова обласної ради Олександр Сич зустрівся з Генеральним консулом Генерального Консульства Угорщини в Ужгороді Бугайла Йожефом. Це перший офіційний візит Генконсула на Прикарпаття.

Олександр Сич привітав Бугайла Йожефа з призначенням на посаду генерального консула і побажав успіхів у роботі, зокрема в частині поглиблення сусідських відносин між Угорщиною і Україною.

Очільник обласної ради подякував за роботу, яка проводиться на теренах Івано-Франківщини. Зокрема, щодо організації відпочинку дітей в Угорщині та допомоги учасникам російсько-української війни. передає прес-служба облради.

В свою чергу Бугайла Йожеф запевнив, що Програма відпочинку дітей в Угорщині буде продовжуватися і розширюватися. Цього року можливість поїхати на відпочинок в Угорщину отримають тисячу дітей. 

"Будучи сусідами ми намагаємося максимально підтримувати відносини між нашими країнами, зокрема і через реалізацію Програми відпочинку українських дітей в Угорщині",  - сказав Бугайла Йожеф.

Між тим, Генеральний консул запевнив, що співпраця між Угорщиною та Західною Україною буде продовжуватися. Зокрема, задля цього на початку березня Україну відвідає комісар угорського уряду Іштван Йоо. 

"На даний момент Україна знаходиться в надзвичайно тяжкій ситуації з економічної і політичної точки зору. Угорщина є активним прихильником євроінтеграційних намагань України і територіальної цілісності української держави", - відзначив Генконсул.

Проводячи паралелі в історії Угорщини та України, Олександр Сич згадав про події, які відбувалися в угорській державі у 1956 році: "Тоді ніхто не називав їх радянсько-угорською війною, а таким пристойним висловом - надання допомоги братньому народові."

Цього року угорці відзначатимуть 60-річницю угорської революції.  А відтак, Бугайла Йожеф запросив Олександра Сича взяти участь у відповідних заходах.

Генеральний консул також розповів, що цього року в Ужгороді почне свою діяльність Аташе з зовнішньоекономічних питань, до компетенції якого входитиме й Івано-Франківщина. Відтак, Бугайла Йожеф висловив сподівання на добру співпрацю з Прикарпаттям.

«Українські господарі, зокрема, ґазди в горах, дуже добре знають, що хата будується не з даху, а з фундаменту. "Хата" добрих взаємин між Угорщиною і Україною теж будується не лише на рівні столиць, а й на рівні регіонів, людських контактів. Саме на такому рівні буде побудована міцна "хата" наших взаємин. Я зі свого боку, як голова найвищого представницького органу в області, готовий до співпраці і сприятиму реалізації тих ініціатив, які будуть надходити з боку Генерального консульства чи Почесного консуляту", - запевнив Олександр Сич.

Голова обласної ради також розповів, що питаннями зовнішньоекономічних зв’язків займатиметься створена у новому скликанні обласної ради депутатська комісія з питань європейської інтеграції, міжнародного співробітництва, інвестицій та розвитку туризму. А в скорому часі аналогічний відділ буде створений в апараті обласної ради.