Граната в культурному центрі Франківська: поліція припускає, що її могли "викинути"


В Івано-Франківську поліція вилучили записи з відеокамер, встановлених біля будівлі Центру польської культури та європейського діалогу, з метою встановлення особи, яка заклала вибуховий пристрій.

Про це повідомила керівник Сектору комунікацій Головного управління Нацполіції в Івано-Франківській області Мирослава Белдик, пише Укрінформ

«Записи з ближніх відеокамер вилучені. Ведеться оперативно-пошукова робота для встановлення особи, яка заклала вибуховий пристрій на фасаді будівлі, де знаходиться Центр польської культури та європейського діалогу», - зазначила Белдик.

У поліції не виключають, що зловмисник мав намір у такий спосіб позбутися вибухового пристрою, а тому викинув його так, що пристрій зачепився за гак ринви на будівлі.

Нагадаємо, 5 вересня, на фасаді будівлі Центру польської культури та європейського діалогу, що в центральній частині міста Івано-Франківська, знайшли предмет, схожий на гранату. Вибуховий пристрій знаходився на металевій водостічній ринві між першим і другим поверхом будинку. Вибухотехніки розрядили  пристрій, тобто вивели із бойової готовності. Ніхто не постраждав.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину передбаченого ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.