Ховався від суду на лікарняних: посадовець ОДА уникнув відповідальності за п’яну їзду


Чиновник Івано-Франківської ОДА Роман Мочерняк, на якого патрульні склали протоколи за п’яну їзду та злісну непокору поліцейським, не ходив до суду, доки не закінчився термін накладення адміністративних стягнень.

Івано-Франківський міський суд закрив провадження у справі заступника директора департаменту будівництва, житлово-комунального господарства, містобудування та архітектури Івано-Франківської ОДА Романа Мочерняка, на якого патрульні склали протоколи за п’яну їзду та злісну непокору поліцейським, пише КУРС.

"Провадження в справі за ч. 1 ст. 130, ст. 185 КУпАП закрити на підставі п. 7 ст. 247 КУпАП у зв'язку із закінченням на момент розгляду справи строків накладення адміністративних стягнень", – йдеться в постанові суду.

Нагадаємо, у ніч з 7 на 8 березня Роман Мочерняк по вулиці Незалежності в Івано-Франківську за кермом автомобіля "Volkswagen Passat" на литовських номерах порушив ПДР. На вимогу поліцейських зупинитися не реагував і заїхав на парковку біля готелю "Надія". Надати документи копам він відмовився, як і пройти тест на "Драгері". Після того його доставили у міський відділ поліції для встановлення особи. З відділу Мочерняк намагався втекти. Патрульні змушені були застосувати до втікача кайданки. Затриманий заявив, що йому погано, і просив викликати "швидку допомогу". Поліцейські зняли кайданки і викликали медиків.

Як йдеться в постанові, Мочерняк двічі не з'явився до суду (15 травня та 11 червня). До суду подавав письмові клопотання, що перебуває на лікуванні. Доки посадовець "лікувався", закінчився строк накладення адміністративних стягнень.

Мочерняк також оскаржив у Яремчанський міський суд постанову патрульних за ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред'явила їх для перевірки). Однак там у позові йому відмовили "за безпідставністю".

Як писав КУРС, Роман Мочерняк вже не вперше притягувався до адмінвідповідальності за п’яну їзду. 29 січня минулого року Івано-Франківський міський суд визнав його винним у водінні в нетверезому стані, зобов’язав сплатити 10 200 грн штрафу та позбавив порушника на рік водійських прав. Однак водійські права у порушника так і не забрали. Бо апеляційний суд закрив провадження по справі у зв'язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

У судовому реєстрі ми також знайшли постанову за 2015 рік, якою Романа Мочерняка Івано-Франківський міський суд визнав винним у порушенні правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, і оштрафував його на 340 грн.

Нагадаємо, Мочерняк претендував на посаду начальника управління лісового та мисливського господарства Івано-Франківської області. У 2015 році очолював ТОВ "Глобалкарпати-Еко", яке фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати коштів на будівництві фортифікаційних споруд. А в 2012 році Роман Мочерняк балотувався до Верховної Ради України від партії Наталії Королевської "Україна – вперед".