Ігор Худоб'як про вихід в Першу лігу і лідерство в гонці бомбардирів


Sport Arena та ПФЛ визнали найкращим гравцем 23-го туру Групи А та 26-го туру Групи Б Другої ліги 2017/18 Ігоря Худоб’яка.

Достроково, аж за шість турів до завершення чемпіонату Другої ліги у Групі А, Прикарпаття забезпечило собі вихід до Першого дивізіону. Посприяли цьому спочатку поразка конкурента, вінницької Ниви-В, а трохи згодом і власна перемога над Львовом (3:1). Дуже символічно, що гольову крапку в тому поєдинку поставив найкращий бомбардир івано-франківців Ігор Худоб’як, пише Sport Arena.

Тож Халк – автор голу й асисту в матчі, в якому Прикарпаття здобуло першолігову путівку – заслужено був визнаний Sport Arena та ПФЛ найкращим гравцем минулого туру.

— Ігорю, вітаю. Вже відсвяткували підвищення у класі, чи тільки готуєтеся?

— Трохи посвяткували, але будемо в кінці чемпіонату святкувати.

— Поразка вінницької Ниви вдома від Буковини (0:1) підняла настрій перед вашим матчем зі Львовом?

— Ми не дивилися на суперників, переймаємося суто нашою грою. Щоб іти вперед, заробити преміальні, за очками треба відірватися. Звичайно, було приємно, коли нам сказали, що Нива-В внічию зіграла.

— Ви швидко повели в рахунку, але потім… Що трапилося з командою потім? Пропустили зі штрафного, вилучення Боришкевича.

— Може, недооцінили суперника. По ходу матчу гра тяжко складалася. У першому таймі у нас мало що виходило, а в перерві поговорили з хлопцями й зуміли виграти.

— Важко було розпочинати другий тайм: у меншості, за нічийного рахунку?

— Звісно, адже на одного менше. Та ми налаштувалися, вийшли і боролися. Почали створювати моменти і виграли.

fc.if.ua

— Хоча забивати почали лише після години гри. Розкажіть, як стався другий гол, ви скинули м’яча Янушу?

— Так, головою поборовся, а він уже в порожні ворота забив.

— На 66-й вже відзначилися й самі, після подачі з кутового. Конкольняк знає, як подавати саме на вас?

— Всі знають, як подавати (посміхається).

— Вилучений Боришкевич після матчу, либонь, радів більше всіх? Подякували йому жартома?

— (Сміється). Все розуміємо, так сталося, це з кожним могло трапитися. Першу жовту він отримав, коли впав, але не просив нічого. Та дали за симуляцію. Другу ж отримав, коли справді фолив, там була картка. А з приводу першої не думаю, що була.

— Агробізнес із Прикарпаттям достроково вийшли до Першої ліги. Чи спробуєте поборотися із волочиською командою за перше місце, чи вже не буде емоцій?

— Звісно, десь надія жевріє, але не думаю, що Агробізнес втрачатиме. Хоча, якщо вони і втратять, то ми будемо поблизу, щоб не розслаблялися.

— Чим вам особисто запам’ятається цей чемпіонат?

— По-перше, змінами на дві зони. Ми тільки почали, це перший рік, як наша команда створилася. Молоді гравці. Траплялося, видавали ігри, а бувало – провалювалися. У цьому сезоні набралися досвіду, і ми почали друге коло без втрат.

— Ви не є одноосібним лідером бомбардирської гонки: зрівнялися Семенцем, але ваш дует ось-ось наздожене Груша. Боротьба за звання найвлучнішого в розпалі?

— Будемо намагатися хоча б цю групу виграти. Давидова – лідера Групи Б – мабуть, вже важко наздогнати, хоча все можливо.