Іловайський котел: СБУ завела справу на начальника Генштабу РФ


Головне слідче управління СБУ повідомило про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Валерію Герасимову та десятьом військовослужбовцям за події в Іловайську в серпні минулого року.

Про це під час прес-конференції в Генпрокуратурі повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук, пише Укрінформ.

«За результатами досудового розслідування здобуті достатні фактичні дані про підозру начальнику Генерального штабу Російської Федерації Герасимову В.В. та десятьом військовослужбовцям служби за контрактом 331-го гвардійського парашутно-десантного полку 98-ї дивізії Повітряно-десантних військ Збройних сил Російської Федерації у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.437 ККУ - ведення агресивної війни проти України»,- сказав посадовець.

За його словами, Герасимову та десятьом військовослужбовцям РФ було повідомлено про підозру у період з 28 липня по 4 серпня поточного року. На даний час, запевнив Остафійчук, військові РФ з суттю підозри ознайомлені.

За словами  начальника Головного слідчого управління СБУ, наразі у одному з районних судів Києва розглядається питання про обрання підозрюваним військовослужбовцям РФ запобіжного заходу з одночасним їх затриманням та доправленням до суду.

«Паралельно ми їх оголошуємо у міждержавний та міжнародний розшук»,- додав Остафійчук.

Він розповів, що в рамках досудового розслідування слідчі допитали більше тисячі свідків та опрацювали понад тисячу військових матеріалів та можуть документально довести присутність 3,5 тисяч російських військових у серпні минулого року під Іловайськом.

Також на даний час проводиться експертиза, яка буде оприлюднена найближчим часом.