Івано-Франківщина долучилася до наймасштабнішого екологічного соціального проекту «Зробимо Україну чистою!-2015»


В Україні стартує наймасштабніший міжнародний екологічний соціальний проект «Зробимо Україну чистою!-2015». Це єдина акція, в якій беруть участь жителі усіх регіонів країни та об’єднуються заради того, щоб очистити від сміття своє місто. Вся Україна один раз в рік виходить на глобальне прибирання країни, в 2015 році прибирання відбудеться 25 квітня.
Нещодавно  в конференц-залі Івано-Франківської обласної державної адміністрації, відбулася обласна нарада, на котрій національний координатор по роботі з органами державної влади Олег Шкода та координатор акції в Івано-Франківській області Роксолана Салига презентували акцію «Зробимо Україну чистою!-2015».
 
«Акція «Зробимо Україну чистою!» об’єднує людей по усьому світу, не тільки для прибирання вулиць, а ще й для того, щоб усі ми виховали в себе відповідальність до навколишнього середовища, до вулиць якими ми ходимо. У цьому році виповнюється п’ять років з моменту як акція стартувала в Україні, наша основна мета з волонтерами, зробити так, щоб до акції приєдналися  якомога більше людей нашої області.», – розповіла координатор акції в Івано-Франківській області Роксолана Салига
 
В робочій нараді приймали участь волонтери, представники громадських організацій та органів державної влади, не оминули нараду і представники засобів масової інформації. Гості засідання виступили з короткими промовами, висловили слова підтримки проекту та закликали волонтерів бути активними.
 
Зокрема, на засіданні були присутні: начальник управління Департаменту екології та природних ресурсів ОДА Пліхтяй Андрій Дмитрович та його заступник, головний спеціаліст відділу молодіжної політики  Управління молоді та спорту Мельнікова О.В., депутат обласної ради Головчак Василь Федорович, заступник директора департаменту інформаційних рішень та комунікацій з громадськістю ОДА Зотин В.У., головний Спеціаліст департаменту ІДКГ ОДА Клімнівський Сергій, депутат обласної ради Володимир Олійник.
 
«Зробимо Україну чистою!-2015» – це частина міжнародного проекту «Lets Do It, World!», який об’єднав вже більше 100 країн для того, щоб піклуватися про екологію нашої планети. Це щорічна одноденна всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон та місць громадського відпочинку. Акція в Україні кожного року збирає понад 170 тис. учасників. Вже протягом п’яти років у різні суботи по всьому світі (1 день – 1 країна) проводяться великі прибирання, які об’єднують цілу країну. Головною метою проекту є не тільки глобальне прибирання країни від сміття, а також збільшення відповідальності українців за навколишнє середовище. У 2015 році «Зробимо Україну чистою!-2015» відбудеться 25 квітня по всій території України з 10.00 до 15.00.