Івано-франківська влада йде проти громади та затягує з вирішенням питання скандального будівництва на Пасічній


Кілька тижнів тому в Івано-Франківську розгорівся черговий будівельний скандал – мешканці мікрорайону Пасічна виступили проти забудови скверу. Висловити протест люди прийшли на засідання сесії Івано-Франківської міськради, де вимагали зупинити забудівника ТОВ "Гільдія", який неодноразово намагався встановити паркан та розпочати будову за адресою Галицька, 126.

Натомість присутній на сесії забудівник запевнив депутатів у наявності усіх необхідних документів та прозорості ведення забудови.

Після довгих дискусій депутати прийняли рішення створити  комісію під головуванням міського голови Віктора Анушкевичуса, що досліджуватиме законність скандального будівництва на Галицькій, 126.

Та минуло три тижні, а рішення, чи буде зведений будинок у зеленій зоні, досі не прийняте. І навіть більше, івано-франківська влада навмисне затягує з вирішенням даного питання.

Таку думку в розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» висловив один із представників ініціативної групи від мешканців мікрорайону Пасічна, що протестують проти даної забудови. Він побажав не називати його ім’я, адже говорить не від власного імені, а за цілу громаду.

«Поки що відбулось тільки одне засідання комісії, де перший міського голови Зіновій Фітель говорив про потребу проведення громадських слухань щодо цього будівництва. Та далі справа не пішла. І навіть немає конкретної дати, коли ж проведуть наступне засідання. Немає доручень міського голови юридичному відділу. Думаю, вони тягнуть час, що не люди заспокоїлись та забули. Та ми не плануємо чекати вічно, а будемо писати листи до всіх можливих інстанцій – від всеукраїнських ЗМІ до прем’єр-міністра», - запевняє небайдужий мешканець Івано-Франківська.

За словами чоловіка, до керівника ініціативної групи звертались представники фірми-забудівника з пропозицією сісти за стіл переговорів.

«Та, ми порадившись з мешканцями, відмовились. Адже не плануємо йти на компроміс. Цьому будівництву не бути!», - стверджує представник ініціативної групи.