Івано-Франківську прокуратуру обіцяють реформувати протягом п'яти років


У прокуратурі Івано-Франківської області відбулося розширене засідання колегії щодо реформування слідчих органів прокуратури Прикарпаття.

У роботі колегії взяли участь виконувач обов’язків прокурора Івано-Франківської області Владислав Грищенко, начальник Головного управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Віктор Дичаковський, доцент кафедри нагляду за додержанням законів органами, які проводять досудове розслідування Національної академії прокуратури України Сергій Скрипниченко, а також прокурори районного рівня, їх заступники, слідчі органів прокуратури, керівники структурних підрозділів апарату обласної прокуратури.

Владислав Грищенко наголосив, що з прийняттям Кримінального процесуального кодексу визначено межі остаточної реформи слідства в прокуратурі – не більше п’яти років з дня набуття ним чинності.

Саме в цей період буде створено Державне бюро розслідувань, до якого перейдуть повноваження органів прокуратури з розслідування кримінальних проваджень. Відтак, у структурі прокуратури Івано-Франківщини здійснено усі необхідні організаційні та кадрові заходи, у зв’язку з чим створено Управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях, віднесених до підслідності прокуратури та слідчий відділ прокуратури.