Іванофранківців запрошують спільно відзначити Пасхальні свята


“Бог дав радість із Небес, Христос Воскрес!” Іванофранківців запрошують спільно відзначити Пасхальні свята.

Упродовж великоднього циклу галузеві управління міськвиконкому підготували різнопланову культурно-мистецьку програму. Це – концерти, тематичні читання, виставки та майстер-класи. Окрасою великодніх святкувань стануть обрядові гаївки. Зазвичай поблизу Катедрального собору. Весняне дійство відбудеться за участі місцевих художньо-аматорських колективів, інформує Вежа

Окрім середмістя гаївки заплановані у всіх мікрорайонах, анонсують в Департаменті культури. А також у приміських селах. Святкові дійства супроводжуватимуть театралізовані постановки та музичні номери. Родинні свята триватимуть практично до кінця місяця.

А от про заходи для школярів подбали в профільному Департаменті. Учнів запрошують долучитися до інтерактивних турнірів та творчих гуртків. Зокрема, вперше освітяни організовують міські змагання із авіаспорту для дітвори. Крім того, місцеві учні прийматимуть в обласному центрі гостей зі Сходу. Напередодні іванофранківські дошкільнята відправили великодні презенти своїм одноліткам з Попасної. Їхня дружба зав’язалася торік.

На Великдень у всіх міських церквах відбуватимуться святкові богослужіння та освячення кошиків. Церковні відправи традиційно розпочнуться вночі перед Пасхою.

В мерії прогнозують значний наплив людей у святкові дні. Тож розпорядилися обмежити рух транспорту у середмісті.