Керівник обласної філармонії скаржиться на проблему з кадрами


Сьогодні, 21 червня в Івано-Франківській обласній філармонії відбулося засідання колегії управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Серед іншого, присутні розглянули звіт про творчу діяльність обласної філармонії, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами директор філармонії Василь Тимків, за січень-травень у філармонії працювало шість творчих колективів. За ці п’ять місяців у філармонії провели вже 149 концертів за які заробили 326 тисяч гривень. Їх відвідали 90 слухачів.

«Насправді нам завдали два великі удари. А саме, коли у 2015 році від нашого заробітного фонду забрали індексацію. І другий – це коли збільшили розмір мінімальної зарплати. Адже у нас 11 таких працівників, а заробітний фонд не збільшили», - наголосив Тимків.

Керівник зауважив, що згідно статуту, у різних працівників філармонії не може бути однакова зарплата. Відтак, щоб вирівняти доплати прийшлося залучити додаткових 36 тисяч гривень.

Серед здобутків філармонії Тимків називає випуск «Словника музичних термінів». Він наголосив, що за багато років це тільки шостий словник в Україні.

Також у філармонії є проблема з кадрами. Зокрема, завтра проведуть конкурс на посаду головного диригента та диригента симфонічного оркестру.

«Івано-Франківськ - невелике місто. Тож у нас є проблема з кадрами. Тому вважаю, що нам потрібно працювати над цим питанням, що сміло дивитися у майбутнє», - підсумував керівник.