Конфісковані мільйони Януковича віддадуть другу Порошенка - ЗМІ


Мільйонер Юрій Косюк, власник виробника курятини "Наша Ряба" та друг президента Петра Порошенка, отримав 809 млн грн дотацій з бюджету на підтримку свого сільськогосподарського бізнесу.

Про це повідомляє телеканал "24".

"От що значить бути справжнім оптимістом і вірити в країну, а особливо дружити з президентом та ще мати кількох підконтрольних депутатів у фракції "Блоку Петра Порошенка". При чому на дотації агропідприємствам Косюка пішла ледь не половина всієї суми, яку держава виділила на підтримку всіє сільськогосподарської галузі України", - відзначають журналісти.

Як з'ясували у Центрі протидії корупції, гроші на підтримку агрохолдингу Косюка влада візьме з нещодавно конфіскованих мільярдів Януковича.

В урядовій постанові, підписаній прем'єром Володимиром Гройсманом, про порядок розподілу в 2017 році конфіскованих коштів на першому місці йде Мінагрополітики, якому перепаде 22% грошей, саме фінансову підтримку сільгоспвиробників, найбільшим з яких в Україні і є Косюк. Національній гвардії та Міністерству оборони дістанеться тільки 6 та 4% конфіскованих грошей, тобто, разом – лише десята частина.

"Ось такий кругообіг грошей в природі – від сім'ї Януковича до друзів Порошенка", - резюмують журналісти.