На Прикарпатті госпіталізували ще вісім людей з підозрою на коронавірус


Минулої доби до обласної інфекційної лікарні поступило 8 пацієнтів з підозрою на коронавірус. Всі вони госпіталізовані.

Їхні біоматеріали вже відправлені до лабораторії у Києві. Про це йшлось на брифінгу щодо ситуації в області з коронавірусом, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

За словами заступника директора департаменту охорони здоров’я ОДА Володимира Чемного, в інфекційних лікарнях області перебувають 36 осіб, які очікують результатів тестів на коронавірус.

«Загалом до інфекційної лікарні поступило 59 осіб з підозрою, 23 з них отримали негативні результати, ще 17 пацієнтів – виписано. Четверо людей, у яких підтвердили коронавірус знаходяться у стані середньої важкості. Втім, вони не перебувають на апаратах штучного дихання», - зазначає Чемний.

Водночас у самоізоляції залишили тільки тих осіб, які контактували з хворими, але не мають жодних симптомів. Зараз відомо, що на Прикарпатті таких контактних осіб є 38.

«Вони є під моніторингом працівників Лабораторного центру. За ними також слідкують працівники поліції, аби вони дотримувались ізоляції», - додає головний санітарний лікар Руслан Савчук.

Нагадаємо, у вівторок, 17 березня в обласній інфекційній лікарні померла 56-річна мешканка Івано-Франківська. Лікарі діагностували в неї грип «А», ускладнений пневмонією. Втім, також відправили аналіз до Києва, аби перевірити на коронавірусну інфекцію. Відтак, лабораторія підтвердила, що це був саме коронавірус. 

Також читайте: На Прикарпатті вже п'ять хворих на коронавірус. В Україні - 73

З підозрою на коронавірус до інфекційної забрали мешканку Чернієва

У священника з Надвірнянщини підозрюють коронавірус

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!