Менеджер Азарова відсудив в «Укренерго» 55 мільйонів за підключення сонячних станцій Клюєвих


Суд зобов’язав ДП «НЕК «Укренерго» виплатити 54,87 млн грн. на користь ТОВ «Зв’язоктехсервіс». Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 17 листопада.

Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 17 листопада, пишуть Наші гроші.

У грудні 2012 року «НЕК «Укренерго» уклало угоду з «Зв’язоктехсервіс» на виконання робіт по проекту «ЛЕП 110 кВ Придунайська – Залізничне та пристанційний вузол для приєднання об’єкта альтернативної енергетики до ПС 110 кВ «Залізничне». Вартість договору складала 97,69 млн грн. і близько половини цієї суми складала вартість обладнання.

«Зв’язоктехсервіс» повідомив суду, що замовник має перед ним заборгованість за поставлене обладнання і просив її стягнути. Зі свого боку, «Укренерго» зіслалося на відсутність бюджетного фінансування, що унеможливлює оплату.

Суд позов задовольнив, зазначивши, що відсутність коштів не є підставою для звільнення «Укренерго» від своєчасної оплати.

Відтак суд видав рішення про стягнення 50,94 млн грн. основної заборгованості, а також відсотки річних і судовий збір, що в сумі складає 54,87 млн грн.

У 2012 році компанія «Activ Solar» Андрія і Сергія Клюєвих збудувала сонячні електростанції «Дунайська» та «Старокозаче» в Одеській області. Лінії електропередач для підключення цих станцій будувалися держбюджету по цільовій програмі, затвердженій урядом Миколи Азарова.

«Зв’язоктехсервіс» почав вигравати тендери «Укренерго» в 2011 році, отримавши підряди на 383,70 млн грн. Майже всі кошти фірма отримала на під’єднання об’єктів «Актив солар» Клюєвих до енергетичної мережі України.

Сьогодні «Зв’язоктехсервіс» записаний на Даценка Олексія Васильовича і Пасхалова Єгора Олександровича.

Єгор Пасхалов у 2008-2012 рр. відомий як керівник компаній, якими володіло ТОВ «Аккорд Фінанс» родини біглого екс-прем’єр міністра Миколи Азарова. Це ТОВ «Домікс», ТОВ «Азур Девелопмент», ТОВ «Дублон Капітал», ТОВ «Дукат Інвест».

Також Пасхалов очолював «Зв’язоктехсервіс-Індастрі», співвласником його було ТОВ «Де Санктіс-Інвест», де директором з 2009 року і до сьогодні є Глєб Лєшков. Ця ж фірма «Де Санктіс-Інвест» була раніше засновником «Зв’язоктехсервісу».

Гліб Лєшков обіймав керівні посади в компаніях будівельної групи «Розвиток» Олексія Азарова, сина екс-прем’єр-міністра. Саме на Лєшкова біглий Микола Азаров виписав довіреність, намагаючись продати свій будинок у Києві.