Мешканці будинків на Підгірянки впевнені, що міська рада хоче забрати їх землю і віддати забудовнику


Міська рада через інспекцію з благоустрою подала до суду за самочинне будівництво на двох мешканців вулиці М.Підгірянки.

Як розповіли мешканці на яких подали до суду, на території їх двору є сараї, збудовані в 70-х роках для зберігання твердого палива. Там є 25 сараїв, якими користуються мешканці всіх будинків, повідомляє кореспондент Бліц-Інфо.

"Прийшла людина з інспекції по благоустрою і спиталася, чий це ваш сарай і чи є на нього документи. Я відповіла що мій і є всі документи. Тоді мене запитали чи я не згідна його знести. Коли відповіла, що ні мені сказали, тоді розпишіться. Через 10 днів прийшов лист, що якщо цей самочинно збудований сарай не знесете то ми подаємо в суд, або накладаємо штраф", - розповідає Любов Притуляк

Така ж ситуація була і з другим відповідачем, який є підприємцем. Чоловік розповів, що після візиту інспектора прийшов лист, з виконкому, про накладення арешту на всі його рахунки і обтяження майна. Тоді він пішов в інспекцію з благоустрою, де йому сказали, заплатити штраф 340 грн. і тоді можна буде і далі займатися своєю діяльністю. Чоловік заплатив, а після цього, розповідає, йому прийшла повістка з суду щодо самочинного будівництва. Він тоді звернувся до юристів, які пояснили, що не потрібно було платити. Адже якщо заплатили штраф - значить визнали самочинність. 

Ось таким хитрим способом, переконані мешканці, у них хочуть забрати землю і віддати її підприємцю.