Мешканець Хмельниччини обікрав продуктовий магазин на Прикарпатті


До Богородчанського відділення поліції звернувся 38-річний мешканець одного із сіл району з повідомленням про те, що він затримав «на гарячому» невідомого, який вчинив крадіжку з магазину.

Виїдом на місце події правоохоронці з'ясували, що зловмисник, розбивши шибу вікна, проник у магазин звідки викрав 200 гривень і більше ніж на 3000 гривень продуктів харчування. Проте його «на гарячому» застав та затримав сільський мешканець, котрий проходив попри магазин і запідозрив крадіжку.

Злодій намагався втекти, тож чоловік негайно викликав поліцію. З'ясовано собу зловмисника. Ним виявився 28-річний мешканець Хмельницької області, родом з села, який уже потрапляв у поле зору правоохоронців, за вчинення майнових злочинів.

В ході проведення слідчих дій поліцейські одержали обгрунтовані підстави вважати його причетним до вчинення крадіжки із будинку місцевого жителя 13 грудня.

Встановлено, що молодик, зірвавши навісний замок на вхідних дверях, проник до будинку, звідки викрав 500 гривень, 2 000 польських злотих та плазмовий телевізор "MANTA". Крім того, він уже мав судимість за вчинення подібних крадіжок.

Наразі підозрюваного затримано у порядку ст.208 КПК України. Вирішується питання про оголошення йому підозри у вчиненні злочину та обрання міри запобіжного заходу – тримання під вартою.

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування. Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області