Мінекології підтримало клопотання активістів про створення заказника на річках Білий Черемош та Черемош


Міністерство екології та природних ресурсів України підтримало клопотання активістів природоохоронних організацій та науковців НАН України про створення заказника на річках Білий Черемош та Черемош та направило його до департаменту екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав Петро Тєстов, інформує сайт Верховина.

"Створення заказника дозволить остаточно вирішити проблему малих ГЕС на Черемоші з притоками – ніяких ГЕС з трубами та греблями на них будувати більше не будуть", – пише Тєстов.

Тепер Департамент екології та природних ресурсів Івано-Франківської ОДА повинен зібрати всі необхідні погодження у землекористувачів та підготувати проект рішення про створення заказника для Івано-Франківської облради.

"Я дуже сподіваюсь, що представники місцевих громад Верховинщини та Косівщини допоможуть чиновникам з Івано-Франківська зробити це якнайшвидше і будуть слідкувати за тим, аби робота над створенням заказника не відкладалась "в довгий ящик". Аби уникнути непорозумінь - відразу звертаю увагу, що створення заказника жодним чином не забороняє водний туризм та любительське рибальство. Заборонено буде будувати ГЕСи, засмічувати річку та її береги різними відходами та сміттям та інші дії, які призводять до погіршення стану річки", - написав Петро Тєстов.

До теми: Рай і пекло українських Карпат