Міністр молоді і спорту у Франківську розповів як вирішити проблему першого робочого місця


Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов зустрівся і поговорив про основні проблеми з молодіжним і спортивним активом області

Міністр розповів, що незважаючи на складну політичну ситуацію, міністерство і надалі буде фінансувати розвиток спорту в Україні.

«Ми намагаємося зберегти досягнення Ураїни. Держава виділяє скільки може коштів для фінансування спорту в умовах війни», пояснив Жданов.

Міністр розповів про напрямки реформування у спортивній сфері України. Першим кроком у реформуванні буде підвищення автономії національних федерацій. Наступним, буде посилення антидопінгової політики у відповідності до міжнародних стандартів.

Також Ігор Жданов пообіцяв більшу автономію для молодіжних громадських організацій.

Окрім того Міністра підняв питання про перше робоче місце для молодих спеціалістів. На переконання чиновника це питання може бути вирішене тільки тоді коли у нас почне зростати економіка. Проте важливим є і запровадження в Україні західної системи, коли студенти вже на 3-4 курсі вибирають профорієнтацію і проходять стажування. Таким чином молоді спеціалісти ще до закінчення навчання знають де будуть працювати.