На Богородчанщині третій день шукають грибника


18 липня о 18:20 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що ще 17 липня о 09:30 пішов у ліс по гриби в урочище Люблінець біля смт. Солотвин Богородчанського району та не повернувся додому 46-літній мешканець Солотвина.

18 липня для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено 5 рятувальників Івано-Франківського пошуково-рятувального відділення гірської пошуково-рятувальної частини Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області, 6 працівників та 4 собаки кінологічного відділення Аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в області та близько 40 чоловік місцевого населення.

19 липня сформовано 4 пошуково-рятувальні групи. До пошуків залучені працівники Управління ДСНС, гірські рятувальники, кінологічне відділення, працівники Національної поліції, лісового господарства, мисливського господарства, та місцеве населення. Всього 82 людей, 9 одиниць техніки, 6 собак. Впродовж дня обстежено лісовий масив в урочищі Люблінець зі сторони селища Солотвин та села Раківчик, на загальній площі близько 250 га.

На даний час пошуки чоловіка тривають. Сформовано 4 пошуково-рятувальні групи, якими здійснюється обстеження лісового масиву в урочищі Люблінець в напрямку села Кричка Богородчанського району. Залучено 84 особи, 7 одиниць техніки, 6 кінологів з собаками, з них від Управління ДСНС в області - 34 особи, 4 одиниці техніки та 5 кінологів з собаками.