На двох прикарпатських заводах виявили 15 855 декалітрів необлікованого спирту


24 липня слідчими та оперативними працівниками податкової міліції у ході проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні, що розпочате відносно службових осіб ДП «Укрспирт» на території 14 областей України проведено санкціоновані судом обшуки за адресами 41 місця провадження діяльності (надалі - МПД) ДП «Укрспирт».

Участь у заходах брали 430 працівників податкової міліції. Рішення про проведення вказаних слідчих дій на МПД ДП «Укрспирт» прийнято після отримання у ході досудового розслідування відомостей, які підтверджують факти порушення підприємством діючого законодавства України та ймовірного необлікованого виготовлення продукції.

Оскільки до податкової міліції неодноразово надходила інформація про факти необлікованого виготовлення спирту на спиртових заводах ДП «Укрспирт», обшуки на МПД вказаного державного підприємства проводились не вперше.

Колишні керівники ДП «Укрспирт»: Харт Олександр (у період 2012 – 2014 років) та Лабутін Михайло (у 2014 році) є фігурантами кримінальних проваджень та знаходяться у розшуку. До того ж, під час документування злочинної діяльності підпільних цехів з виготовлення лікеро-горілчаних виробів працівниками податкової міліції фіксуються факти надходження до них спирту, необліковано виготовленого на потужностях вітчизняних спиртових заводів, який використовується правопорушниками у якості сировини для незаконного виготовлення горілки.

На момент проведення обшуків на 15 спиртових заводах, які на момент проведення заходів не здійснювали виробничу діяльність, встановлені залишки спиртовмісної продукції. Зокрема необлікований спитр виявили на двох прикарпатських заводах - Залучанському та Підгайчиківському.

За результатами вжитих заходів працівниками податкової міліції вилучено та залишено на відповідальне зберігання 97 903,1 декалітрів спиртовмісної продукції. З них на Залучанському МПД – 13 855 декалітрів і Підгайчиківському МПД – 2 000 декалітрів спирту.

Вирішуються питання щодо призначення інвентаризації залишків продукції та сировини, що знаходяться на спиртових заводах, а також проведення експертиз зразків вилученої продукції. Посадові особи ДП «Укрспирт» сприяли проведенню слідчих дій ДФС та Генеральної прокуратури України. Триває слідство.

До теми: Податківці прийшли з обшуками на 41 спиртзавод