На Франківщину повернулись бійці АТО, які взяли у полон вісьмох росіян


Цього тижня на коротку відпустку додому повернулись наші краяни, які понад 4 місяці відстоювали цілісність України у зоні АТО, – Ярослав Скобель зі села Черче та Іван Кохман із Заланова.

Чоловіків призвали під час третьої хвилі мобілізації. Оскільки вони служили в армії, то навіть на думці не мали уникнути війська, навпаки – впевнено відгукнулись на поклик держави у час небезпеки, пише Рогатка.

У вересні Ярослав та Іван пройшли навчання  на прикордонній заставі у с.Салаші поблизу Яворова. Одразу після цього були відправлені на передову – охороняти блок-пости у с.Благодатне Волноваського району Донецької області. Чоловіки розповідають, що коли приїхали туди, місцеве населення обурювалось появою українських солдат, але згодом більшість жителів Благодатного свою думку змінила – люди побачили, хто насправді завдає їм шкоди, а хто приїхав, аби захистити від російських найманців. До речі, у присутності на Сході України регулярних військ Російської Федерації немає жодних сумнівів. У цьому Ярослав та Іван переконались на власні очі, коли схопили 8 російських солдат, які запевняли, що не знають, де вони знаходяться, адже їх відправляли на навчання на території Росії.

Після 10-денного відпочинку рогатинці знову вирушать у зону АТО. Кажуть, що здобути перемогу над загарбниками цілком реально – є потрібна техніка, обізнані у військовій справі люди, але немає єдиного – рішучого наказу