На Івано-Франківщині проведуть комплекс протиепізоотичних заходів


Розпорядженням голови облдержадміністрації Олегом Гончаруком від 24 лютого цього року схвалено проект Програми з проведення лабораторно-діагностичних та лікувально-профілактичних робіт в області на 2015 рік

Задля зменшення  ризиків виникнення зоонозів та захворювання населення , охорони території області від занесення збудників інфекцій та інвазійних захворювань, забезпечення стійкого епізоотичного благополуччя та отримання якісної та безпечної сировини і продукції тваринного походження на Прикарпатті проведуть комплекс протиепізоотичних заходів, фінансове забезпечення яких  здійснюватиметься за рахунок коштів обласного бюджету.

У рамках Програми планується проведення моніторингу  основних найбільш розповсюджених та економічно-важливих інфекційних захворювань, вивчення закономірностей їхнього розвитку та прогнозування епізоотичної ситуації. На основі систематичного аналізу у  ветеринарній практиці широко впроваджуватимуть сучасні методи діагностики, нові засоби  для профілактики паразитарних хвороб тварин, птиці, риби, бджіл. Для боротьби з інфекційними та паразитарними хворобами установами ветеринарної медицини Івано-Франківщини, будуть придбані лабораторні тварини, лікарські засоби хіміотерапевтичні препарати.

Довідково: У даний час на Прикарпатті у сільськогосподарських підприємствах та приватному секторі  налічується 169624 поголів`я великої рогатої худоби, 303093 свиней, 12900 коней та 4035089 птиці.