На Івано-Франківщині відбудеться міжнародне ралі "Трембіта 2013"


18-19 жовтня у Івано - Франківській області відбудеться фінальний етап чемпіонату України з ралі , міжнародне ралі « Трембіта 2013» .

18-19 жовтня у Івано - Франківській області відбудеться фінальний етап чемпіонату України з ралі , міжнародне ралі « Трембіта 2013» . «Трембіта» стане третьою гонкою, яка цього роду завітає до Карпатського регіону - унікальна природна специфіка карпатських доріг дозволяє проводити тут змагання найвищої спортивної цінності. Складність траси та її неповторний рельєф - сильні сторони ралі «Трембіта». 

Спецділянки (цього році їх заплановано шість , загальна дистанція 111,56 км ) розташовані в Коломийському , Снятинському , Верховинському та Косівському районах області. Місцеві гравійні дороги дозволять учасникам продемонструвати свої таланти повною мірою - адже саме на швидких гірських трасах особливо вдало реалізується майстерність екіпажів у боротьбі за найвищі нагороди сезону. Ралі Трембіта стане ареною боротьби за титул абсолютного чемпіона України 2013 року. За підсумками чотирьох попередніх етапів рівні шанси на перемогу мають два найсильніших гонщика країни: Валерій Горбань, бронзовий призер Чемпіонату світу з ралі 2012 року, і п'ятикратний чемпіон України Олександр Салюк. Для кожного зі спортсменів ця дуель має вирішальне значення, отже вболівальники отримають незабутні емоції від протистояння найкращих гонщиків.

Не менш драматично складається боротьба і в повноприводному класі 3 . Тут на перемогу претендують одесити Юрій Кочмар і Віталій Пушкар, а також харківський гонщик Антон Кузьменко. Конкуренцію між ними лише розпалює той факт, що всі вони виступають на рівнозначної техніці і володіють чималим спортивним потенціалом і досвідом, аби зійти на подіум цього сезону. 

Міжнародний розвиток ралі в Прикарпатті є одним з пріоритетних напрямків роботи Комітету ралі Автомобільної федерації України . Нагадаємо , що цього року в західних областях і передгір'ях Карпат уже відбулися два змагання високого європейського рівня: «Александров Ралі » у Чернівцях і « Ралі Галіція » у Львові. Обидві гонки мали статус етапів Кубка Європи з ралі і отримали високі оцінки іноземних учасників і міжнародних спостерігачів. Події такого масштабу, безперечно, привертають увагу до України в міжнародному ралійному календарі, а також підвищують туристичну цінність нашої держави. 

Програма ралі «Трембіта» складається з двох днів: у п'ятницю у Коломиї відбудеться офіційна церемонія відкриття гонки, а вся бойова дистанція запланована на суботу. Увечері суботи в Коломиї автомобілі проїдуть через офіційний фінішний подіум.