На Калущині створено 3 прийомні сім’ї, в яких виховується шестеро дітей


28 травня у Калуській РДА відбулося засідання координаційної ради у справах дітей.

Насамперед обговорили питання про відзначення в районі Дня захисту дітей. Йшлося також про захист прав та інтерсів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, зокрема, в частині влаштування їх до сімей, здійснення контролю за утриманням і вихованням дітей, які були усиновлені чи влаштовані до сімей, повідомляє Калуш ФМ.

Зазначалося, що на первинному обліку перебуває 42 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Пріоритетною формою влаштування дітей даної категорії є опіка і піклування. Так, із загальної кількості дітей 38 влаштовано під опіку, піклування громадян, 2 дітей – до дитячого будинку сімейного типу,  1 дитину – в Надвірнянський будинок дитини, 1 дитину – в Долинський дитячий будинок «Теплий дім». Знято з первинного обліку двох дітей, позбавлених батьківського піклування, у зв’язку з їх усиновленням громадянами України, одну дитину – у зв’язку із досягненням повноліття.

У Калуському районі створені та функціонують 3 прийомні сім’ї, в яких виховується 5 дітей та 1 особа з числа дітей, позбавлених батьківського піклування. За умовами проживання, виховання та утримання дітей зазначеної категорії здійснюється постійний контроль. Порушень прав дітей не виявлено.

На обліку служби у справах дітей райдержадміністрації перебуває 17 усиновлених дітей. При проведені перевірок умов проживання і виховання усиновлених дітей порушень прав дітей також не виявлено.                

Члени координаційної ради у справах дітей обговорили і питання попередження дитячої бездоглядності та безпритульності. На обліку перебуває 20 дітей, які  перебувають в складних життєвих обставинах, з них 2 дітей взято на облік у поточному році, а 3 знято у зв’язку зі зникненням підстав перебування.

Служба у справах дітей райдержадміністрації також веде профілактичний облік неповнолітніх осіб, які схильні до вчинення правопорушень чи притягувались до адміністративної і кримінальної відповідальності. Наразі на обліку перебуває 2 неповнолітніх. З дітьми та їхніми батьками проводилася індивідуальна профілактична робота з приводу недопущення вчинення протиправних вчинків, обстежено умови проживання дітей.

Протягом поточного року було проведено 17 профілактичних рейдів. За результатами попереджено 9 батьків, ініційовано притягнення до відповідальності 2 батьків, обстежено 22 сім’ї.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!