На прикарпатській фермі від теплового удару загинуло майже 700 свиней


В фермерському господарстві "Даноша", що в с. Копанки на Калущині на минулих вихідних масово загинули свині.

Про це Бліц-Інфо повідомили в управлінні Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області. Була створена робоча група для встановлення причин загибелі тварин. Так, вона встановила, що в одному з приміщень господарства, в якому утримується 1350 голів, загинула 671 свиня.

З анамнестичних даних встановлено, що 25 червня все поголів'я було клінічно здорове, нормально споживало корм і воду. В ніч з 25 на 26 червня відбулося самовільне відключення вентиляційної системи в одному приміщенні господарства. Температура в приміщенні на час обстеження становила 32°С. Проводяться ремонтні роботи вентиляційної системи.

Спеціалісти робочої групи провели патрозтин частини загинувших свиней, відібрали патматеріал, корми і воду для проведення вірусологічних, бактеріологічних, хіміко-токсикологічних досліджень. Матеріал направлено для дослідження в Івано-Франківську регіональну лабораторію ветмедицини.

Відповідно до результатів досліджень матеріалу було виключено африканську чуму і сибірку. Враховуючи анамнестичні дані, результати патрозтину і лабораторних досліджень, причиною загибелі свиней в господарстві "Даноша" є тепловий удар (гіпертермія).