На Прикарпатті 27 сільських рад відмовили вишукати землю для учасників АТО


В області 53 загиблих та 289 поранених прикарпатців, опрацьовано 260 соціальних паспортів, потреба у санаторному лікуванні не змінюється.

 Про це повідомили на щотижневому засіданні Координаційного комітету області допомоги учасникам АТО, пише ГК.

«Польська громада  запропонувала взяти під опіку сімї загиблих учасників АТО», - повідомила начальник управління праці Ярослава Ульванська.

Також на засіданні розглянули питання соціального супроводу військових та їхніх родин, медичного супроводу та земельні питання.

Власне отримання землі найбільш дискусійне питання. Начальник обласного управління Держземагенства в області Володимир Боднарчук.  Він доповів, що вже виділили 161 га для отримання земельних ділянок. Нарікає на пасивність місцевої влади. За його словами лише 15 відсотків сільських голів відгукнулися та готові розглядати питання про виділення земельної ділянки.

«Працюємо над тим, аби вишукати ще два масиви, натомість архітектура та ЦНАПи цей процес гальмують. На наші численні звернення відреагували ісільських голів аби вишукати ділянку, 27 сільських рад відмовили вишукати землю», - говорить Володимир Боднарчук. Земельник запевнив,  що всі учасники, які звернуться у Держземагенство отримають земельну ділянку.