На Прикарпатті чоловік по-звірячому вбив пенсіонера, що прихистив його з сім'єю


Івано-Франківський міський суд виніс вирок чоловікові, який жорстоко забив до смерті пенсіонера, який взяв його з сім'єю на квартиру.

Жорстоке вбивство трапилося 22 вересня 2016 близько 22 год 15 хв. Як йдеться в матеріалах справи, обвинувачений  перебуваючи в будинку під час розпивання спиртних напоїв з потерпілим, на грунті раптово виниклих неприязних відносин, вирішив умисно вбити його, інформує Бліц-Інфо з посиланням на ЄДРСР.

"Обвинувачений перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння, умисно наніс потерпілому удар ногою в обличчя, від якого останній впав на підлогу. Далі чоловік став наносити удари руками та ногами по тілу потерпілого. В подальшому обвинувачений взяв дерев'яну ніжку від стільця та почав наносити потерпілому цілеспрямовані удари у життєво важливі ділянки - голову, грудну клітку і живіт. З метою доведення до кінця злочинного наміру, спрямованого на позбавлення життя потерпілому, обвинувачений взявши з кухонної кімнати металевий гак, продовжив наносити ним удари по тілу чоловіка", - йдеться в матеріалах справи.

Згідно висновку експерта смерть потерпілого настала внаслідок поєднаної закритої тупої травми грудної клітки її органів, органів живота та заочеревинного простору з множинними двобічними переломами ребер, закритий уламковий перелом правої виличної кістки, закритий перелом кісток носа з садном в ділянці спинки носа та безлічі інших травм. Всього потерпілому нанесли не менше 30 ударів. Від отриманих травм чоловік помер на місці.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав частково. Суду пояснив, що проживаючи з співмешканкою близько тижня у потерпілого, вечеряв з останнім, вживаючи при цьому алкогольні напої. Жінка пішла спати, а він пішов на вулицю покурити. Повернувшись в будинок, побачив, що потерпілий чіпляється до його співмешканки, а тому у них виник конфлікт, що переріс у бійку. Також обвинувачений сказав, що заподіяв потерпілому тілесні ушкодження руками та ногами по тілу, потім приблизно 4 удари металевим гаком в ділянці живота. Проте запевняв, що коли вийшов з хати, то потерпілий був ще живий, хрипів. Тож він сказав співмешканці викликати невідкладну допомогу, а сам пішов у село. Зазначив, що не мав наміру вбивати потерпілого. Розкаявся у вчиненому, та попросив вибачення у потерпілої.

Проте допитана у судовому засіданні співмешканка обвинуваченого не підтвердила його слова. Жінка розповіла, що на час події проживали близько тижня у потерпілого. Близько 22 год вона пішла спати з сином, а обвинувачений продовжив вживати алкоголь вдвох з потерпілим. Прокинулася від шуму і побачила, що її співмешканець наносить потерпілому, що лежав на підлозі, тілесні ушкодження металевим гаком для печі. Тоді, за словами жінки, вона побігла до сусідів, повідомила, що сталося, і що потерпілий вже може мертвий. Також під час засідання жінка розповіла, що коли її раніше бив обвинувачений, то вона тікала до потерпілого, бо той її захищав. Окрім того жінка спростувала свідчення співмешканця, що потерпілий її домагався. 

Розглянувши матеріали справи, висновки експерта та заслухавши свідків, колегія суддів ухвалила вирок визнати чоловіка винним за ч.1 ст. 115 КК України (Умисне вбивство) та засудити його до 8 років ув'язнення.