На Прикарпатті чотири кафе оштрафували за незаконне використання музики


В жовтні Львівський апеляційний господарський суд виніс низку постанов про стягнення грошової компенсації з популярних кафе та ресторанів Івано-Франківщини за нелегальне використання музики.

Мова йде про чотири заклади – ресторан "Легенда Центр", бістро "Десятка", паб "Микулинецький" та популярне на Буковелі кафе "Bugi.L",  повідомляє прес-служба Української ліги авторських і суміжних прав.

Зокрема, суд зобов’язав власників закладів сплатити грошову компенсацію. Суми штрафів складають від 14,5 до 32 тисяч гривень.

Ресторан "Легенда Центр" (Івано-Франківськ, пл. Ринок, 18А) – штраф 32 000 грн.

Паб "Микулинецький" (Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 2) – штраф 14 500 грн.

Бістро "Десятка" (Івано-Франківськ, вул. Шашкевича, 4) – штраф 14 500 грн.

Кафе "Bugi.L" (Івано-Франківська область, урочище Вишні, 1) – штраф 14 500 грн.

У постановах суду зазначено, що у лютому та березні 2016 року представником ОКУАСП була проведена низка контрольних прослуховувань у кафе та ресторанах Івано-Франківська та області. В результаті було зроблено фіксації публічного виконання музичного контенту у вищеназваних закладах.

Йдеться про використання для фонового озвучення пісень "River flows in you" у виконанні Tim, "Rock around the clock" у виконанні "Bill Haley & His Comets", "Summer" у виконанні Calvin Harris, "When we stаnd together" у виконанні Nickelback та інших.

Під час судових розглядів власники закладів не змогли надати доказів легального використання музики, а саме наявності договору з правовласниками та сплати роялті. Це є порушенням майнових авторських прав і невиконанням норм Закону України "Про авторське право і суміжні права", а отже тягне за собою сплату штрафів.