На Прикарпатті діти допомагатимуть ветеранам АТО повернутись до мирного життя


Сьогодні, 21 вересня відбувся круглий стіл «Реінтеграція учасників АТО: проблеми психологічної адаптації».

Зокрема учасникам круглого столу презентували проект «Школа рівності – шляхи спільної співпраці та творчого розвитку між молоддю та ветеранами АТО», а також розповіли про результати діяльності у межах проекту «Роззброєння, демобілізація та реінтеграція в Україні», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами одного з організаторів заходу, голови ГО "Поступовий гурт франківців" Сергія Адамовича, вже є перші результати по проекту «Роззброєння, демобілізація та реінтеграція в Україні». Зокрема учасники АТО почали активніше подаватися на стипендії від облради і ОДА.

Окрім того на минулому круглому столі в рамках цього проекту вдалося спільно з ветеранами напрацювати 15 ідей, які на думку самих воїнів посприяють їх реінтеграції. Серед них і проект, який презентують сьогодні.

Детальніше про ідею проекту «Школа рівності – шляхи спільної співпраці та творчого розвитку між молоддю та ветеранами АТО» розповіла куратор проекту, волонтер, депутат облради Наталія Чаплинська.

"В рамках проекту планується створити патріотичні міні-клуби, де ветерани АТО будуть спілкуватись з молоддю. Таке спілкування є дуже добрим, адже душа дитини дуже схожа на душу вояка, який повернувся з фронту. Тож вони зможуть легко порозумітись і допомогти одне одному", - переконана Чаплинська.

Сподобалась ідея такого проекту і голові обласної Асоціації учасників АТО Тарасу Шпуку.

"Це цікавий і новий проект. Я причетний до проекту реабілітації "Побратими", проте цей проект буде чимось іншим. Ветерани спілкуються з молоддю в таборі "Легіон", а зі школярами ще не пробували. Мені цікаво долучитись до такої ідеї і вірю, що у нас все вийде", - зауважив Шпук.