На Прикарпатті розшукати злодія допоміг службовий собака Дебі


Працівники Галицького райвідділу міліції за обгрунтованою підозрою у вчиненні крадіжки з крамниці в селі Мединя затримали місцевого жителя. Оперативному розкриттю цього злочину неабияк посприяла професійна робота кінолога та його чотирилапого підопічного.

Вчора до дільничного інспектора міліції звернувся приватний підприємець, який виявив зникнення з магазину чималої кількості грошей та товару. Чоловік розповів, що двері у приміщення були зачинені, водночас пошкоджено тильну стіну крамниці.

На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група райвідділу міліції, до складу якої увійшов і експерт-кінолог зі службовою собакою. Пес привів міліціонерів від місця скоєння крадіжки до одного з обійсть в цьому ж селі, де проживає 19-річний парубок. У його господарстві працівники міліції й виявили речові докази вчинення крадіжки – товари з магазину загальною вартістю близько восьми тисяч гривень, а також знаряддя злому стіни.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі терміном від трьох до шести років.