На Прикарпатті визначили переможців конкурсів проектів та програм розвитку місцевого самоврядування


Розпорядженням голови обласної ради "Про підсумки обласних конкурсів розвитку місцевого самоврядування" затверджені результати восьмого обласного конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Його учасниками були 100 місцевих громад, які подали 135 проектів, пише Бліц-Інфо з посиланням на прес-службу облради. Враховуючи висновки експертної комісії та пропозиції дирекції і Ради Конкурсу розпорядженням голови обласної ради визначено переможцями 58 проектів від 69 місцевих громад.

Вони будуть реалізовуватися у таких напрямках:

1. Стимулювання залучення інвестицій.
2. Підвищення туристично-рекреаційного потенціалу.
3. Збільшення доданої вартості сільськогосподарської продукції.
4. Розвиток сільських територій та периферії навколо малих міст. Окрім цього, низка проектів спрямовані на будівництво (реконструкцію, капітальний ремонт) систем водопостачання та розвиток пожежно-рятувальних підрозділів добровільної пожежної охорони.

На реалізацію проектів-переможців у 2018 році з обласного бюджету буде спрямовано понад 17 мільйонів гривень.

Розпорядженням голови обласної ради також визнано переможців шостих обласних конкурсів "Краща спортивна громада", "Громада кращого довкілля", "Краща етнокультурна громада". Із поданих 50-ти проектів, переможцями стали 10, на які в обласному бюджеті на 2018 рік буде передбачено 1,7 мільйона гривень.