На Сорохтея замість торгових приміщень пропонують звести житлові багатоповерхівки


Наприкінці березня, виконавчий комітет вирішив винести на розгляд сесії Івано-Франківської міської ради проект рішення «Про затвердження детального плану території для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. О. Сорохтея, 41».

У проекті ДПТ, що поданий у додатку до рішення, йдеться про будівництво трьох багатоквартирних житлових будинків висотою у 10 поверхів, з розрахунком на 120 квартир. Окрім житлової забудови, проект передбачає облаштування дитячого та спортивного майданчиків, а також майданчику для відпочинку. Кожен із будинків матиме свій майданчик для стоянки автомобілів на 25 місць та підземний паркінг на 30 місць, пише Побудовано

Проект ДПТ для будівництва багатоквартирного житлового будинку на вул. О. Сорохтея, 41

У самому проекті рішення відсутній номер кадастрової карти ділянки, на якій заплановане будівництво. 

Втім за адрсеою вул. Сорохтея, 41 зареєстрована лиш одна земельна ділянка загальною площею 0,1409 га. Припускаємо, що саме ця територія призначена під забудову. 

За даними кадастрової карти, її цільове призначення – для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, що підпадає під категорію земель громадської забудови. Нині ділянка перебуває в оренді у товариства з обмеженою відповідальністю «Альпін Хаус».

Ділянка на кадастровій карті 

Як вияснилося, раніше землю орендувало ТОВ «Євробуд ХХІ» з метою будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Договір оренди був укладений у травні 2014 року. Згодом компанія звернулася до Івано-Франківської міської ради з проханням передати ділянку в оренду товариству «Альпін Хаус», на термін до вересня 2019 року, для  обслуговування торгово-офісних приміщень. Свої дії підприємство «Євробуд ХХІ» пояснювало тим, що у жовтні 2017 року передало в оренду ТОВ «Альпін Хаус» приміщення магазину. 

Наприкінці жовтня міська рада задовольнила подання та передала право оренди на ділянку площею 0,1409 га на вул. Сорохтея, 41, товариству «Альпін Хаус». Водночас вже у листопаді, виконавчий комітет надав підприємству містобудівні умови та обмеження для проектування об’єкта будівництва, а саме для будівництва торгового приміщення «Зроби сам» на вул. Сорохтея, 41.

Цікаве те, що менш ніж за два місяці міська рада надала дозвіл на розроблення детального плану території для будівництва вже не торгових приміщень, а багатоквартирного житлового будинку на вул. Сорохтея, 41. 

За даними аналітичної системи Youcontrol ТОВ «Альпіна Хаус» зареєстроване 7 місяців тому у місті Івано-Франківську. Засновником та керівником підприємства є Каменяр В’ячеслав Анатолійович, що вніс до статутного капіталу фірми 1000 грн. Основний виді діяльності -  роздрібна торгівля в неспеціалізованих магазинах переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.