На свято Водохреща браконьєри влаштували на Прикарпатті криваву бійню


Зима 2017 року порадувала чудовою погодою, випало чимало снігу особливо перед святами. Для дітей це особлива радість, бо можна сходити на діючий каток, спускатись з гірок на санчатах чи просто пограти і сніжки у дворах.

Можна із сім’єю поїхати в гори на прогулянку чи взяти лижі і дослідити засніжені схили гір Карпат, пише Долина live.

Те що для людини радість, для тварин у лісі може означати великі труднощі. Через глибокий сніг, подекуди до півтори метри та сильні морози звірям важче пересуватися та находити корми, тому вони спускаються у низини, поближче до сіл у пошуках поживи. У Вигодському лісгоспі це чудово розуміють, тому й закуповують корми (зерно, сіно) і єгеря розвозять та насипають їх у годівниці.

Розуміють поведінку тварин і браконьєри, котрим така ситуація тільки «на руку». Добре знаючи, що сезон полювання завершується 31 грудня, вони не заїжджають на лісові дороги, а їздять по дорозі державного значення Долина-Хуст, де єгері мають обмежені повноваження на охорону мисливських угідь.

"…вечір, з тривогою в очах жінка відправляє свого озброєного чоловіка чи сина на поїздку, на вулиці вже чекає автомобіль з «побратимами». Ні, це не опис проводів рідних в АТО, це відбувається на свята Водохреща, коли лютує мороз, а християни планують йти до церкви та пірнати в освячені водойми.  Ці вовкулаки вирушають  вбивати знесилених тварин, показуючи свій «героїзм» тут, в глибокому тилу, знищуючи «ворогів» своєї держави та виховуючи в цьому дусі своїх нащадків. Дивує одне, що в такі свята ці люди і їхні сім’ї окроплюються не святою водою, а кров’ю невинних тварин, коли в ці дні справжні ґазди обходять свою живність, не забуваючи про неї. Ось вам і виховання, і християнське милосердя – красти та нищити те, що належить твоїй державі і майбутнім поколінням. Так за два дні діяльності цих нелюдів виявлено п’ять місць злочинів із слідами крові, де були вбиті копитні дикі тварини. З дороги державного значення Долина-Хуст поблизу села Мислівка (урочище Бризенець) було розстріляно три олені, біля урочища Кляуза та урочищі Шандра вбито дві козулі, яких зігнав голод та вовки з лісу до людей, шукати прихистку, але там вони знайшли тільки смерть."

Полюють, потім споживають замордованих тварин не тільки в колі сім’ї, але й для торгівлі ним. Адже майже в кожному ресторані чи колибі можна зустріти в меню та замовити страви з м’яса диких тварин. Звідки така кількість страв, адже в нас немає фермерських господарств з вирощування оленів, козуль чи кабанів. Кожен з Вас замовляючи екзотичні страви з лісових тварин, стає співучасником вбивства.

Перебуваючи хоч раз за кордоном Ви могли помітити, як попри дороги вільно бігають козулі, олені і влада спеціально обгороджує траси сіткою для убезпечення цих тварин від потрапляння під колеса автомобілів, а в нас ці огорожі треба робити бетонними, висотою у три метри, щоб браконьєри не стріляли в них.

Напевно наше суспільство, ще не доросло до гуманного ставлення до братів наших менших, але надіємося, що виховання у школі, сім’ї та церкві дадуть свої результати в майбутньому. А інакше важким уроком може бути ув’язненні, Божа кара та людський осуд.