На Тлумаччині злодій тримав у страху власників магазинів і аптек


Серійний злодій спеціалізувався на крадіжках з магазинів, новобудов, аптек та гаражних приміщень у м. Тлумач та селах району. Затриманому оголосили про підозру у вчинені злочинів та обрали міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Впродовж минулого та цього року до правоохоронців надходили повідомлення від жителів міста та району про крадіжки.

Оперативні працівники у результаті тривалих та ретельних пошуків зловмисників одержали обґрунтовані докази причетності до серії крадіжок 24-річного жителя Тлумача, який уже був судимий за крадіжки.

Як було встановлено в ході проведення слідчих дій, зловмисник причетний до 6-ти крадіжок. Зловмисник проникав у приміщення магазинів, аптек, новобудов шляхом відтискання металопластикових вікон та дверей, підбору ключа, звідки викрадав продукти харчування, цигарки, алкоголь, медичні препарати, електроінструменти, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, планшети та все що попадало під руки.

2+.jpg

3+.jpg

4+.jpg

За попередніми підрахунками вартість викраденого у загальному становить понад 50 тис. гривень. У деяких випадках до скоєння злочинів зловмисник залучав співучасника, якого наразі встановлюють та розшукують правоохоронці.

В ході обшуку в помешканні підозрюваного правоохоронці знайшли та вилучили частину викраденого, а іншу – він продав, а виручені кошти витратив.

Наразі зловмисник утримується під вартою. За фактами крадіжок розпочаті кримінальні провадження за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло чи інше приміщення) Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Триває досудове розслідування. Сектор комунікації ГУ НП в Івано-Франківській області.