На велосипеді по Європі: Четверо франківців подолали 1200 кілометрів


За 18 днів вони здолали майже дві тисячі кілометрів. На велосипедах через Німеччину, Швейцарію, Ліхтенштейн, Австрію та Італію.

Маршрут завдовжки 1200 кілометрів любителі крутити педалі подолали за 18 днів. Складали його так, аби він пролягав через далекі села подалі від цивілізації. Ночували в наметах, пише 2+2.

"Туристичні місця, де мільйони людей за рік проходить воно вже якось стає нецікавим, а от коли відкриваєш для себе щось нове – місця, які ще не так знищені людськими ногами і руками, то значно краще,-  каже учасник велоподорожі Петро Петрунчак.

Для декого веломандрівка стала першою в житті. Були й такі, що до подорожі взагалі ніколи не їздили на велику. Осідлали його лише за кілька тижнів до старту. Кожен шукав свою мету. Хтось хотів світу побачити, хтось – схуднути.

"Коли приїхав додому, то всі – о.. ти так похудав. А по вазі, коли ти став на вагу – ні кілограма не скинув... Але це цього разу, а минулого разу, то так похудав, що потім півтора року поправлявся від того", -  розповідає ініціатор велоподорожі Юрій Боднар.

З собою взяли чітко розраховану кількість провіанту – на два рази поїсти за добу. Щовечора шукали нове місце для ночівлі. На свій страх і ризик зупинялися на приватних територіях. Мились у холодних водоймах. Одного разу навіть затіяли велике прання в одному з швейцарських озер.

По озеру починають курсувати туристичні човни, і люди дивились в біноклі на нас і не розуміли, що це відбувається... а ми палатку попрали, одяг весь ми розвішали по деревах і каміннях всяких різних... і це виглядало, як циганський табір,- учасник велоподорожі Назарій Герелюк.

На все про все кожен витратив в середньому 450 евро. Утім, гроші, як і кількість підкорених кілометрів, – ніщо, порівняно з набутими враженнями.