Навчальний рік у розпалі, а освітяни досі не завершили ремонти в школах


Деякі навчальні заклади фактично перебувають в експлуатації.

В галузевому департаменті звітують про стан виконання благоустрою навчальних закладів. Наразі їм вдалося завершити майже половину запланованих робіт. Щоправда, лише на паперах. Адже деякі навчальні заклади фактично перебувають в експлуатації, стверджують чиновники, поки триває залагодження бюрократичних аспектів. Це, зокрема, стосується Крихівецьої ЗОШ, 28-ї та 21-ї шкіл. Між тим, освітяни скаржаться на безвідповідальність самих виконавців благоустрою. Кажуть, підрядники навмисне затримують ремонтні роботи, вимагаючи додаткового фінансування, пише ТРК Вежа.

Не поспішають завершувати упорядочні роботи і школи, які перейшли на самоврядування. Під час планування капремонту в навчальних закладах не обійшлося без курйозів, розповідають в галузевому Департаменті. Наприклад, аби повернути завдаток освітянам довелося буквально розшукувати бухгалтера підрядної організації.

Попри це, практично всі навчальні заклади забезпечені шкільним інвентарем. Придбано комп’ютерну техніку та супровідне обладнання, змонтовані нові меблі для класних кімнат, запевняють в профільному Департаменті. Між тим, на території Івано-Франківської міксьради невдовзі побільшає дошкільних закладів. Цими вихідними відбудуться урочистості з нагоди відкриття дитячого садочку в Хриплині.