Навчання та робота закордоном: Прикарпатські посадовці обговорили можливості співпраці з Німеччиною


Упродовж 29-30 листопада на території Івано-Франківської області перебували члени правління Тюрінгійського Агентства Європейських програм (ФРН).

В рамках робочого візиту представники Агентства зустрілися зі студентами Івано-Франківського базового медичного коледжу, Коломийського медичного коледжу імені Івана Франка та Івано-Франківського коледжу ресторанного сервісу і туризму. Під час зустрічей йшлося про можливість продовження навчання у відповідних професійних школах Федеративної Республіки Німеччина, пише прес-служба обласної ради.

Разом з цим, делегати обговорили з представниками департаменту охорони здоров’я ОДА можливість працевлаштування прикарпатських фахівців у медичних закладах Німеччини.

В рамках робочого візиту члени правління Тюрінгійського Агентства Європейських програм також зустрілися із заступником голови обласної ради Сергієм Басарабом та начальником відділу з питань міжнародних зв’язків, інвестицій та проектної діяльності виконавчого апарату обласної ради Юрієм Цимбалюком. Головною темою розмови стало питання розробки проекту щодо врегулювання екологічної проблеми Домбровського кар’єру на території Калуського району.