Новообрані депутати Франківської міськради пересварилися через склад комісій


Після обрання секретаря міської ради новообрані депутати розпочали обговорювати питання роботи постійних депутатських комісій.

Зокрема досить бурхливе обговорення викликало питання стосовно головування у постійних депутатських комісіях. Окрім того, голова фракції "Самопомочі" в міськраді Ірина Кулинич обурилася, що посаду секретаря міськради  зайняла Оксана Савчук. Депутат заявила, що не правильно було віддавати посаду секретаря міськради представнику від партії, яка має більшість у раді. Також Кулинич не задоволена, що на голову  бюджетної комісії теж пропонують представника від Свободи.

На що міський голова Руслан Марцінків відповів, що будь-який депутат має право подати заяву про бажання працювати у тій чи іншій комісії. І, до того ж, вчора на погоджувальній раді всім фракціям і "Самопомочі" зокрема пропонували очолити одну із комісій. Тож, на думку Марцінківа, такі зауваження є недоречними. 

"А стосовно представників від Свободи у кріслі мера, секретаря міськради та голів комісій, то вибори продемострували, що громада надала найбільший кредит довіри саме "Свободі". Тож ми беремо на себе відповідальність за те, що відбуватиметься у місті", - підкреслив міський голова.