Обласний онкодиспансер здійснив держзакупівлю з порушеням процедури на 262 тис грн


Івано-Франківський обласний клінічний онкологічний диспансер провів держзакупівлю за переговорною процедурою з порушенням законодавства на загальну суму 262 тис грн..

Такі дані оприлюднили експерти проекту «Тендер і злочин» ГО «Українська Галицька Асамблея»  Мирослав Сімка та Юрій Кузько, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як пояснюють експерти, переговорна процедура - це закупівля, за якою учасник не проводить конкурсних торгів, не визначає дешевшу пропозицію,а укладає договір після проведення переговорів.

«Таких закупівель в Івано-Франківській області за останнє півріччя було проведено на 128 млн гривень. Тобто фактично близько 30% від всіх закупівель відбувались за формальною процедурою тендеру, але немає вибору кращої і нижчої ціни», - говорить Юрій Кузько.

Прикладом  таких порушень у державних тендерах на Прикарпатті експерти називають закупівлю Івано-франківським обласним клінічним онкодиспансером послуг перезарядки гематерапевтичного апарату.

«По переговорній процедурі в Івано-Франківській області  було здійснено закупівлю послуг по перезарядці гематерапевтичного апарату обласним онкодиспансером. Закупівля була здійснена в розмірі 262 тис гривень. Вони обґрунтували це тим, що цю перезарядку може здійснити в Україні лише одна фірма – виробниче підприємство «Ізотоп». Ми перевірили закупівлі по всій Україні і фактично відразу з’ясували, що аналогічну закупівлю за відкритими торгами було проведено в Миколаївській області. Участь у них вз’яли два учасники – згадане підприємство «Ізотоп» і ТЗВ «Укрізотопсервіс». Другі подали нижчу ціну і виграли торги»», - каже Юрій Кузько.

За цим фактом експерти підготували депутатське звернення до прокуратури.