Олександр Сич розглядає можливість знову посісти крісло очільника Івано-Франківської облради


До завершення підрахунку голосів в прикарпатській ОВК ще далеко, та все попередні дані окреслюють трійку партій-лідерів. Серед них є «Свобода».

Тож, кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у лідера списку «Свободи» до Івано-Франківської обласної ради Олександра Сича, як свободівці бачать свою подальшу роботу в оновленій облраді.

«Наша партія на обласному рівні має хороший досвід у порозумінні та співпраці з іншими політичними силами. Хочу нагадати, що коли я був головою облради у 2010-2012 роках, то нам вдалось консолідувати коаліцію у тодішніх умовах з опозиційних до режиму політичних сил, яка працювала дуже ефективно і зробила багато корисних справ для області. Нам вдалось напрацювати багато хороших соціально-економічних програм, об’єднати навколо обласної ради всю систему місцевого самоврядування в області, дуже тісно співпрацювали з усіма районними та міськими радами, орієнтуючись на їхні інтереси. До нас цього ніхто не робив, адміністрація вирішувала все вольовим чином, деколи навіть не консультуючись з головою місцевої адміністрації. Начебто забували, що рада того чи іншого району обрана громадою і не має бути формальною інституцією. Ми зробили все можливе, щоб ради як органи місцевого самоврядування були самодостатніми та впливовими. Думаю й цього разу робота буде плідною», - зауважив політик

На запитання чи планує претендувати на посаду голови обласної ради, Олександр Сич каже, що про це говорити до офіційних результатів зарано.

«Можу сказати, що я таку можливість розглядаю. Але хай спочатку завершиться офіційних підрахунок голосів. Якщо вдасться порозумітись з іншими партіями, то я готовий, на базі свого досвіду, консолідувати всі сили на благо нашого краю. Та це не є моєю основною метою, готовий працювати у будь-якій іпостасі. Я був лідером нашої команди, яка йшла до обласної ради і власним авторитетом гарантував порядність людей, які пройшли до обласної ради. І в будь-якому разі робитиму все, аби свободівці достойно виконували свої обов’язки перед громадою», - підкреслив Сич.