Олександр Сич: Загрозу цілісності України несе не тільки донецький сепаратизм, але й галицький чи буковинський


Таку думку голова Івано-Франківсько обласної ради, заступник голови ВО "Свобода" Олександр Сич висловив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Чи зауважили ви, панове, як сповідники двох світоглядів-антиподів - націоналізму і лібералізму - цілком протилежно ставляться до питання соборності України! Для українських націоналістів Українська Самостійна СОБОРНА держава (УССД) віддавні і до сьогодні є політичним ідеалом.  Для лібералізму нація і національна держава - анахронізм, який приречений на повне зникнення і забуття.  Як і для комунізму! У ставленні до національного питання лібералізм і комунізм - "блізнєци-братья", - резюмує свободівець.

На думку науковця, саме тому нинішня глобальна політика, що базується на світоглядній і домінуючій у світі ідеології лібералізму, спрямована на руйнування національних держав: надання пріоритету у співпраці регіонів перед співпрацею держав, вимога світових фінансових інституцій і транснаціональних компаній знижувати соціальні стандарти в національних державах тощо.

"Не дивина, отож, що саме сповідники лібералізму в мистецьких та громадсько-політичних колах колах Галичини пропагують її окремішність, доцільність відмежування від решти "некомфортної" України і творять для цього відповідні партійно-політичні структури", - зазначає Сич.

Як підкреслює голова облради, загрозу цілісності України несе не тільки донецький сепаратизм, але й галицький, закарпатський чи буковинський.

"А тому здорова державницька логіка підказує, що провід нинішньої Української держави мав би плекати націоналізм, а лібералізмові відвести долю комуністів. Тільки чомусь так не є? Чому б то?...", - написав Олександр Сич.