Патрульна поліція Івано-Франківська отримала нові повноваження


З 17 вересня в Управлінні патрульної поліції в Івано-Франківську розпочав роботу оновлений відділ безпеки дорожнього руху.

Зміни відбулися через ліквідацію управління превентивної діяльності. Тож всі їхні функції перебрала на себе патрульна поліція.

Тепер патрульна поліція буде також здійснювати контроль за безпекою дорожнього руху під час пасажирських та вантажних перевезень, їх супроводження та оформлення усіх необхідних на це документів.

Крім того, патрульна поліція надаватиме послуги з розроблення і видачі дозволів на перевезення небезпечних вантажів, контролюватиме стан вулично-шляхової мережі та залізничних переїздів місць під час виконання дорожніх робіт.

За словами прес-секретаря патрульної поліції Миколи Гурака, компетенція патрульної поліції Івано-Франківська поширюється на всю територію Івано-Франківської області.

«Для того, щоб франківці не відчули ніякого дискомфорту діє оновлений відділ зі збільшеним штатом, для цього прийшлося забрати людей з лінії. Ми очікуємо, що буде оголошено набір до патрульної поліції і це дозволить наповнити штат патрульних», - додав Гурак.