Податківці навчали майбутніх платників податків навикам ведення бізнесу


Нещодавно в Центрі розвитку підприємництва «Бізнес-Інкубатор» відбувся семінар для громадян, які перебувають на обліку в міському центрі зайнятості.

Сюди запрошено не лише безробітних івано-франківців, але і вимушених переселенців та демобілізованих з зони АТО. Всі вони виявили бажання започаткувати власну справу, а для цього необхідно володіти певними знаннями законодавства та навичками.

Про порядок відкриття підприємницької діяльності та вибір системи оподаткування їм розповіла начальник відділу комунікацій ДПІ у м. Івано-Франківську Галина Яремко. Вона ознайомила присутніх з порядком ведення бізнесу на загальній та спрощеній системах оподаткування, детально зупинившись на характеристиці трьох груп та критеріях щодо віднесення платників єдиного податку до цих груп. Йшлося і про порядок застосування РРО «спрощенцями».

У своєму виступі посадовиця також наголосила на дотриманні суб’єктами господарювання трудового законодавства, зокрема недопущенні виплати найманим працівникам зарплати в «конвертах» та нижче встановленого законодавством рівня.

Під час семінару Галина Яремко запросила майбутніх платників податків на День відкритих дверей до міської ДПІ.

Захід відбувся в рамках Меморандуму про співпрацю між ДПІ у м. Івано-Франківську та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу, підписаним у вересні цього року.