Польські студенти змонтували ролик про Донецьк на пісню Джамали


У мережі набирає популярність відео від польських студентів першокурсників з міжнародного університету школи дизайну і проектування "School of Form".

На ньому зображені кадри з мирного Донецька: центральна площа, вода, яка б'ється з фонтанів і навіть троянди. Відомо, що раніше Донецьк мав статус "місто мільйона троянд".

Гордість міста і олігарха Ріната Ахметова "Донбас Арена", на якій клуб "Шахтар" отримував перемоги в домашніх поєдинках і який приймав матчі Євро-2012, також показаний в кадрі, повідомляє 24 канал. Але мирні картинки Донецька перериваються військовою технікою, що означає початок збройних дій на Донбасі. Бої за аепоропорт, які тривали понад 242 днів, показані з висоти пташиного польоту. Чисельні блок-пости порушили мирний хід життя населення міста.

На кадри з військового і довоєнного Донецька накладена пісня співачки Джамали "Шлях додому", яка метафорично порівнює два стани міста.

Упродовж тижня в мережі з'являлися повідомлення, що в околицях міста тривають бої із застосуванням мінометного зброї. Звуки долинали з центру Volvo, також в районі зруйнованого аеропорту і населеного пункту Спартак.

Нагадаємо, що українська співачка Джамала, кримчанка, стала лідером на півфіналі відбору на Євробачення 2016 року.