"Поступовий гурт франківців" подав клопотання про скасування будівництва на міському озері


В Окружному адміністративному суді представники ГО "Поступовий гурт франківців" подали клопотання про скасування декларації про початок виконання будівельних робіт на ділянці біля міського озера.

У жовтні 2013 року було укладено договір про будівництво в районі міського озера фізкультурно-оздоровчого комплексу між підприємцем Ріяфетом Гасимовим і міською радою, пише КУРС.

На попередньому судовому засіданні представник позивача Андрій Кузя зазначив, що попри те, що в декларації йдеться про будівництво спортивно-оздоровчого комплексу на 4-7 поверхів, станом на сьогодні зводиться уже восьмий поверх.

"Особа, яка веде будівництво, не має правових підстав для користування цією ділянкою. Крім того, з самого зовнішнього вигляду об'єкта будівництва, який мав передбачати наявність спортивних майданчиків, які мають значну площу (але там немає кімнат такого розміру), вбачаємо, що ведеться не будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу, а багатоквартирної житлової забудови", – зауважив Андрій Кузя.

Представник відповідача Кирило Іванюк підтвердив, що Декларація про початок будівельних робіт дійсно була зареєстрована.

"Наша позиція: на сьогоднішній день триває позапланова перевірка цього об'єкту і по закінченню цієї перевірки інспекція буде приймати рішення про законність забудови і легітимність виданої декларації", – сказав Іванюк.

Перевірку почали цього тижня, вона має тривати 5 днів, але може бути продовжена ще на 2 дні. Він зазначив, що звернення громадян про незаконність цієї забудови надходили ще з грудня 2014 року, проте провести перевірку об’єкта було неможливо через українське законодавство.

"Громадянин Гасимов є юридичною особою, тому перевіряти ми могли його тільки за зверненням прокуратури або Кабінету міністрів. Зараз є таке звернення від слідчого прокуратури",  пояснив Кирило Іванюк.

Відповідач підтримав клопотання, а представник Ріяфета Гасимова Валерій Селянін виступив проти задоволення клопотання.