Презентації, міні-вистави та модний показ: Франківців кличуть на книжкову виставку


У четвер, 9 листопада у фортечній галереї «Бастіон» стартує дводенна виставка-презентація сучасної друкованої продукції «Сторінками української книги».

Захід під гаслом «Читаємо українське. Читаємо українською», що в Івано-Франківську організовують четвертий рік поспіль, присвятили до Дня української писемності і мови та з нагоди 75-ї річниці створення УПА.

Упродовж 9-10 листопада свої книги презентуватимуть знані поети, письменники Прикарпаття та гості з сусідніх областей. Зокрема, автори Василь Карп'юк та Власта Власенко презентують «Глінтвейн дорогою на Говерлу» та «Згарди». Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, премії «Українська книжка року» Мирослав Дочинець презентує книгу «Зряче перо. Роман з аркушем», а Оксана Парипа та Петро Парипа презентують читачам книгу «Великі українці без масок». Окрім того, в галереї «Арт-на-Мурі» відбудеться презентація поетичної електронної книги «Плетиво» авторів Марії Микицей (Івано-Франківськ) та Юлії Баткіліної (Харків) у рамках проекту «Схід-Захід разом». У програмі також презентація антології «Ми з дев’яностих. Віднайдене покоління», книги «Словник музичних термінів», виставки каліграфії «Наша кирилиця» та багато іншого.

Також відвідувачі виставки зможуть ознайомитися з літературними новинками видавництв «Апріорі», «Урбіно», «Світ» (м. Львів), «Богдан», «Джура»  (м.Тернопіль), «Лілея НВ», «Місто НВ», «Дискурсус», вищих навчальних закладів Івано-Франківська та учасників із Львівської, Тернопільської, Закарпатської областей. Відбудеться нагородження переможців літературного конкурсу «З точки зору осені».

Для маленьких гостей заходу 10 листопада буде представлена театралізована літературна вікторина «У казки на гостинах». Вони також матимуть змогу ознайомитися з цікавими дитячими книгами.

Під час урочистого відкриття виставки, яке пройде 9 листопада о 13 годині, глядачі побачать тематичне театралізоване дійство «Зродились ми великої години» за участю акторів академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Івана Франка та Малого театру. Також у рамках відкриття цього заходу вихованки модельної школи «Мадемуазель», демонструючи колекцію етнічного одягу «Чар-зілля» Оксани Калинчук, представлять книги, які видані цьогоріч за рахунок коштів регіональної цільової Програми підтримки книговидання на 2016-2020 роки.

Обласна універсальна наукова бібліотека імені Івана Франка розгорне виставку тематичної літератури, присвячену 75-й річниці створення УПА, а Інститут культури та мистецтв ПНУ ім. Василя Стефаника - виставку каліграфії «Наша кирилиця».