Прикарпатців закликають 8 і 9 травня використовувати виключно державну символіку


Вчора під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка відбулася зустріч із представниками ветеранських організацій області.

На засіданні мовилося  про стан готовності Прикарпаття до проведення заходів з відзначення 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та завершення ІІ світової війни. Зокрема, працівники профільних департаментів облдержадміністрації поінформували присутніх про розроблену програму основних  заходів,  які планують проводити  8 та 9 травня.

За словами  начальника відділу зв’язків з громадсько-політичними об’єднаннями департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Ірини Мацюк, заходи  8 травня розпочнуться з віче-реквієму, який  проведуть у Меморіальному комплексі. З метою посиленої безпеки та унеможливлення різного роду провокацій працівники правоохоронних органів працюватимуть у посиленому режимі. 9 травня у храмах області відбудеться панахида за загиблими героями, а в обласній філармонії  для ветеранів проведуть урочисту академію.

Ігор Пасічняк закликав громадськість  використовувати 8 та 9 травня виключно державну символіку. На його думку, це дозволить уникнути можливих провокацій. «Прохання використовувати під час заходів виключно державну символіку – державний прапор та національний герб, – наголосив управлінець, додаючи, що  відповідно до Указу Президента України символом пам’яті перемоги та вшанування жертв Другої світової війни визначено квітку червоного маку.

«Ми виготовили стилізовані маки, якими забезпечимо практично всіх ветеранів та офіційних осіб, які будуть присутніми на урочистих заходах в День пам’яті та примирення», – додав Ігор Пасіняк.