Прикарпатець побив сусіда через зауваження не курити в коридорі


Подія сталася пізно ввечері 31 жовтня в селі Тисменичани Надвірнянського району.

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області виніс вирок у справі про умисне легке тілесне ушкодження.

Як йдеться у матеріалах справи, потерпілий з дружиною протягом двох років неодноразово робили зауваження своєму сусіду, щоб той не курив у загальному коридорі багатоповерхівки, де вони живуть. Такі зауваження часто переростали у сварки між сусідами.

31 жовтня близько опівночі у квартиру потерпілого постукав обвинувачений. Під час розмови між чоловіками в черговий раз виник словесний конфлікт, до якого також приєдналися їхні дружини. Конфлікт переріс у сварку, під час якої його учасники то повертались до свого помешкання, то знову виходили у коридор, продовжуючи сваритись між собою.

Того ж вечора обвинувачений з дружиною пішли до сусідки, щоб вона стала свідком конфлікту із сусідами. В цей час, обвинувачений спустився сходами униз, а його дружина запросила сусідку до себе додому. Коли вони піднялися до квартири в коридор із свого помешкання вийшов потерпілий. Тоді жінка використавши цей привід, знову спровокувала із ним словесний конфлікт.

Поки тривала суперечка на шостий поверх піднявся обвинувачений, який перебував у стані алкогольного сп'яніння та наніс потерпілому удар рукою по обличчю в область лівого ока, від якого останній не втримався на ногах та впав на підлогу. Після цього чоловік почав наносити потерпілому удари руками та ногами у верхні частини тіла.

Оскільки обвинувачений був нетверезим, під час побиття він втратив рівновагу та повалився на потерпілого, після чого між ними почалася боротьба. Бійку зупинили дружини та сусідка.

Внаслідок ударів, потерпілий отримав тілесні ушкодження у вигляді синців в ділянці лівого ока, лівого передпліччя, підкон'юнктивального крововиливу в ділянці лівого очного яблука, синця та садна в ділянці правого ліктьового суглобу, які відносяться до легких тілесних ушкоджень.

Враховуючи, що обвинувачений має добрі характеристики, працює, утримує малолітню дитину і щиро розкаявся, суд прийняв рішення призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 50 (п'ятдесят) неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що в грошовому виразі становить 850 (вісімсот п'ятдесят) гривень.