Прикарпатець поскаржився у соцслужбу на дружину щодо неналежного виховання дітей


Працівники служби у справах дітей, Галицького бюро правової допомоги та поліцейські 20 червня здійснили профілактичний виїзд у село Залуква за скаргою чоловіка щодо неналежного виконання його дружиною батьківських обов’язків відносно двох неповнолітніх дітей.

Було обстежено матеріально-побутові умови сім’ї, проведено бесіду з малолітньою дитиною та мамою, здійснено оцінку потреб дитини та сім’ї, йдеться на сайті Галицької РДА.

З мамою складено відповідний протокол бесіди та попереджено про встановлену законодавством України відповідальність за неналежне виконання своїх батьківських обов’язків, а також про те, що сім’я перебуватиме під пильним контролем соціальних служб і у разі повторного звернення стан виконання нею батьківських обов’язків розглядатиметься на комісії з питань захисту прав дитини та притягнено до адміністративної відповідальності згідно з чинним законодавством.

Крім того, їй повідомлено про правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО», а також роз’яснено,  що вона має право на безоплатну правову допомогу, яку може одержати, звернувшись до Галицького бюро правової допомоги.