Прикарпатські депутати корегуватимуть порядок вивозу гравію з річок


Сьогодні, 23 травня в Івано-Франківську відбулося засідання президії обласної ради.

На ньому депутати розглянули питання, які винесуть на найближчу сесію, що відбудеться 26 травня. Оскільки питань у порядку денному багато було прийняте рішення провести два пленарні засідання. На першому винесуть 28 питань, а на друге – 36, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Зокрема, планується запровадити виплату для неповнолітніх дітей, братів і сестер загиблих під час Революції гідності. Щомісяця вони отримуватимуть виплати у розмірі мінімального прожиткового мінімуму.

"До нас звернувся тато Героя Небесної сотні Романа Гурика із зауваженнням щодо неврегульованості цього питання. Ми вже радилися з департаментом соціального захисту, щоб зробити їм щомісячну виплату. Бюджет від цього не постраждає, а сім'ї отримають підтримку", - зазначив голова облради Олександр Сич.

За словами очільника прикарпатських обранців, схоже звернення надійшло й щодо добровольців. Втім, оскільки рішення щодо родичів Небесної сотні вже було прийнятим на комісії, вирішили не тягнути час і розглянути питання про призначення виплат вже на цій сесії. 

"Натомість іншу категоріїю досліджуємо і подаємо вже на наступну сесію", - пояснив Сич.

Окрім того, жвава дискусія розгорілася під час рогляду питання "Про внесення змін до порядку проведення руслоочисних та русло регулювальних робіт на річках області".

За словами директора обласного управління водних ресурсів Романа Михайлюка, питання потрібно проголосувати через зміни до водного кодексу України. Їх є 10.

Водночас депутати цікавилися процедурою видачі дозволів, вивезенням гравію та іншими важливими питаннями.

"Схиляюся до того, щоб сільські ради самі погоджували і контролювали вивіз гравію. Але саме положення потрібне, сам на цьому переконався, адже бачив як річки руйнують береги, кладовища", - резюмував очільник облради.