Прикарпатським рятувальникам необхідно 6 мільйонів на матеріально-технічне забезпечення


Сьогодні, 19 травня в Івано-Франківську відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку, управління комунальною власністю, розвитку малого і середнього бізнесу.

Серед іншого депутати заслухали питання «Про цільову програму запобігання виникненню надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру та підвищення рівня готовності аварійно-рятувальної служби області до дій за призначенням на 2016-2020 роки», інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами начальника управління МНС в області Володимира Чернецького ДСНС фінансується з державного бюджету, однак не заборонено і з місцевих. Наразі цих коштів не достатньо. Адже, держава дає кошти тільки на зарплату та комунальні послуги.

На цей рік рятувальникам згідно представленої програми необхідно 6 мільйонів 481 тисяча 40 гривень. З них із обласного бюджету – 4 млн. 601 тис. 40 грн. та 1 млн. 880 тис. з місцевого.

Чернецький пояснив, що Прикарпаття характеризується високою ймовірністю виникнення надзвичайних ситуацій. Тож для дооснащення аварійно-рятувальних підрозділів визначено найбільш необхідні заходи розвитку аварійно-рятувальної справи на Прикарпатті.

Порадившись, комісія одноголосно підтримала програму.